Konsten att undvika GMO

(…) De som skrev GMO-lagstiftningen hade nog inte oss amatörodlare i tankarna varför vi riskerar att göra oss skyldiga till lagbrott med risk för dagsböter. (…)

Läs hela texten i Ordfront magasin.

Läskimperiet

(…) The Coca-Cola Company har skrivit under ett avtal med Europeiska kommissionen som bland annat förpliktigar dem att lämna minst 20 procent av utrymmet i deras kylar, om andra dryckeskylar saknas hos återförsäljaren. Om så inte sker kan kommissionen framtvinga en bot på upp till tio procent av dryckesjättens världsomsättning. (…)

Läs hela texten i Ordfront magasin.

Krypkött

(…) På väg hem till Sverige funderar jag på varför vi inte äter fler insekter. Jag menar, har vi lärt oss att äta rå fisk borde det inte vara några problem att även lära sig äta kryp. Framför allt nu i en tid då utfiskning hotar våra vatten. Man bör även fundera på västvärldens hantering av dess huvudsakliga proteinkälla: köttdjuren. (…)

Läs hela texten i Voltaire.

Air France

(…) Ingen utomstående har hittills fått köra den luftdrivna bilen och frågorna har hopat sig. Existerar bilen i verkligheten? Finns den där konstruktören, eller är MDI blott en fransk version av det finska konstprojektet Bonk Industries Ink.? (…)

Läs hela texten i Teknikens Värld.